ZVW

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een basisverzekering af te sluiten om de kosten voor medisch noodzakelijke zorg te dekken. Voor zorg die niet is gedekt in de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

De inhoud van het basispakket is door de overheid wettelijk vastgesteld en voor iedereen hetzelfde. Het bevat alle noodzakelijke zorg zoals ziekenhuiszorg, medicijnen, hulpmiddelen en huisartsenzorg. In het polisoverzicht van uw zorgverzekeraar vindt u een compleet overzicht van de vergoedingen in het basispakket en de voorwaarden die daarbij kunnen gelden.De hoogte van de premie verschilt per zorgverzekeraar.

Chronisch ziek en verzekeren

Als chronisch zieke ben je vaak aangewezen op zorg en hulp. Het is dan ook van belang om een goede aanvullende zorgverzekering te hebben. Elk jaar kun je voor 1 januari kiezen voor een andere verzekeraar om je basis- en/of aanvullende verzekering onder te brengen.

Let wel goed op! Verzekeraars hebben voor de aanvullende verzekering géén acceptatieplicht. Wil je de aanvullende verzekering onderbrengen bij een andere verzekeraar, dan kan het het gebeuren dat deze je weigert. Zeg daarom nooit je aanvullende verzekering op voordat je een nieuwe hebt.

Nieuw in het basispakket 2017

Vanaf 1 januari 2017 wordt het basispakket uitgebreid.

Overstappen of niet?

Aanbieders van ziektekostenverzekeringen beloven voordelen en aantrekkelijke premies als u overstapt. Maar u ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Is het slim om van zorgverzekeraar te veranderen of niet?

Kabinetsplannen Zorgverzekering

Het kabinet wil de kwaliteit van de zorgverzekering verbeteren en kosten besparen. Daarnaast neemt het kabinet maatregelen om het aantal wanbetalers en onverzekerden terug te dringen.

Digitale spreekuur